Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Notícies

21 JUL

REQUISITS PER CONSIDERAR UNA ONADA DE CALOR

Ens trobem dins de la canícula estival, que s’allarga des del 15 de juliol fins al 15 d’agost i que estadísticament, és l’època on s’enregistren les temperatures més elevades de tot l’any. No sempre succeeix així, ja que com en tot, sempre hi ha algunes excepcions, però a trets generals, en aquests 30 dies a Espanya és quan s’assoleixen els registres més extrems. A continuació es parlarà de les onades de calor, un dels fenòmens estrella de l’estiu en aquestes latituds, i que ha de complir una sèrie de condicions per a que així es pugui considerar. 

05 JUL

BOTIGA DE VENDA D'ESTACIONS METEOROLÒGIQUES

Et donem la benvinguda a la nova botiga virtual especialitzada en estacions meteorològiques i instruments astronòmics TAIKOMETEOROLOGIA!

A la nostra botiga en línia hi trobaràs múltiples aparells meteorològics i astronòmics, a més d'accessoris, instruments de precisió, programaris... Tenim els millors instruments per a llars i per a empreses. A més, disposem de servei d'atenció a client i d'assessorament a només una trucada de distància, transport, muntatge, instal·lació i postvenda, per part d'un equip d'especialistes molt professional.

01 JUNY

PRIMAVERA METEOROLÒGICA 2021

Ahir dia 31 de maig va finalitzar el que es coneix com a primavera meteorològica, que correspon als mesos de març, abril i maig. Com s’ha comportat aquest any 2021? Doncs molt irregular, amb constants canvis de temps. No hem encadenat més d’una setmana consecutiva amb la mateixa massa d’aire, passant de vents del sud, al nord, però sense oblidar-nos dels ponents i llevants. Sens dubte, hi ha hagut fenòmens per tots els gustos, però amb dades curioses que a continuació s’explicaran.

07 MAIG

QUÈ SÓN ELS HALOS SOLARS?

La natura ens regala contínuament imatges espectaculars, mostrant la seva bellesa en esplendor. De vegades, només cal que feu una petita mirada al cel per descobrir formes úniques, com ara els efectes òptics. D'un d'ells parlarem en aquest article, concretament l'halo solar.
26 ABR

7 CONSELLS PER ACONSEGUIR UN MÓN MÉS SOSTENIBLE

El passat 22 d'Abril es commemorava el dia de la Terra, celebració que busca donar visibilitat als problemes que generen l'impacte humà sobre el planeta i la conservació del medi ambient. Paraules com “emergència climàtica” o “crisi ambiental” es repeteixen contínuament, però, com podem posar el nostre granet de sorra per a salvar el planeta? Des de TAIKOmeteorologia et donem 7 idees senzilles per a ajudar des de casa, continua llegint.

29 MARÇ

LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL, LA NOVA ALIADA DE LA METEOROLOGIA

Els mètodes numèrics utilitzats tant en els models meteorològics com climàtics han millorat significativament els darrers anys, oferint cada cop prediccions meteorològiques i projeccions climàtiques més acurades. Un paper important en aquesta millora la tenen les parametritzacions estocàstiques a l’hora de reduir la incertesa pròpia d’aquests models numèrics, especialment per a modelitzar les relacions entre els processos atmosfèrics a petita escala i els processos a gran escala.
18 MARÇ

COM AJUDA LA PREDICCIÓ METEOROLÒGICA A L’AGRICULTURA?

La predicció meteorològica ajuda a detectar els efectes provocats per l’atmosfera a l’agricultura i permet preveure la producció dels cultius i les dinàmiques dels mercats. Per l'agricultura, el factor meteorològic és determinant per fer una correcta planificació de la producció i previsió del consum, optimitzar recursos i estar alerta dels possibles fenòmens adversos. Per tant, controlar les variables meteorològiques és essencial per garantir un cultiu òptim.

08 MARÇ

DONES I METEOROLOGIA

El 8 de març, o més conegut com a Dia Internacional de la Dona, commemora la lluita per la igualtat sense distinció ni discriminació de gènere, perquè totes les persones tinguin les mateixes oportunitats i drets. A la meteorologia, la dona ha tingut un paper clau per al desenvolupament de la investigació. Malauradament, antigament els mèrits dels descobriments eren concedits als homes, invisibilitzant l'èxit femení.
03 MARÇ

FEBRER INSÒLIT A L'HEMISFERI NORD

El mes de febrer passarà a la història de la meteorologia recent com un dels més dinàmics i bojos que es recorden, ja que són molts els rècords que s'han aconseguit en diferents regions de l'hemisferi nord. L'onada de fred al nord i est d'Europa, la nevada insòlita a Texas o la irrupció sahariana a la Península són alguns exemples que a continuació comentarem. Poseu-vos còmodes per a aquest viatge de pur ADN meteorològic!
01 MARÇ

NOVA COL·LABORACIÓ AMB ECOMETTA

Aprofitem l’inici de la setmana per anunciar la nova col·laboració d’aquest hivern amb Ecometta, una associació amb qui compartim la passió per la meteorologia, l’ecologia i el medi ambient. Ecometta va néixer l'any 2010 amb l’objectiu d’educar i divulgar temàtiques relacionades amb la meteorologia, amb el respecte pel medi ambient i per conscienciar vers diverses problemàtiques ambientals, com és el canvi climàtic.
23 FEB

PER QUÈ PLOU FANG?

El Sàhara, la gran massa arenosa situada al nord d’Àfrica, limitada per la sabana africana al sud, i pel Mediterrani i l’Atlàntic al nord i a l’est, es troba a tant sols un miler de kilòmetres de la península Ibèrica. De fet, les primeres dunes amb prou feines disten uns 500 km del sud d’Andalusia. Així doncs, no resulta estrany que les partícules més fines de sorra puguin arribar al sud d’Europa empeses pel vent.
INFORMACIÓ I PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimación: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i demés drets a info@taikometeorologia.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat
Contacte

CONTACTI SENSE COMPROMÍS