Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Notícies

10 JUNY

CALORADA SOSTINGUDA A LA VISTA

Serà molt interessant veure com es comporta el proper episodi de calor que sen's avocarà al damunt. Si més no, des del punt de vista estrictament meteorològic . Després ja, cadascú en funció dels seus gustos fruirà en menor o major mesura.
27 MAIG

LES DUES CARES DE LA SETMANA

Hem tingut uns dies precedents on la variabilitat ha estat la protagonista. Fins i tot podríem dir que aquesta variabilitat ha vorejat pols força oposats. Ja sabem que el clima mediterraniprincipalment en les estacions equinoccials, acostuma a oferir-nos un ventall d'escenaris força contraposats i el que ha succeït aquesta darrera setmana n'és un clar exemple.
18 MAIG

SETMANA DE TRES PICS I REPICÓ

O el que és el mateix: més que ahir però menys que demà. I és que l'anticicló de les Açores que semblava que durant l'abril havia trobat per fi el seu lloc natural, s'ha vist desplaçat cap a l'est essent substituït per un solc d'ona ample enmig l'Atlàntic associat a una enorme pertorbació. 

11 MAIG

LES BOIRES D'ADVECCIÓ

Acostuma a ser en els mesos primaverals on s'aconsegueix el caldo de cultiu necessari per la formació d'aquests bancs de núvols baixos costaners anomenats boires marítimes.
03 FEB

L'HIVERN DEL 2022 CONTRA LES CORDES

Malgrat que el gener i el febrer són períodes poc dinàmics a Catalunya, el bucle anticiclònic del 2022 recorda l'hivern del 1988 a 1989. A més, la sequera no cessa i el territori pateix les conseqüències amb unes reserves d’aigua baixes i una escassa cobertura nival al Pirineu. Les tendències per al febrer no ajuden a aixecar un febrer que està KO contra les cordes.
19 NOV

QUINA ESTACIÓ METEOROLÒGICA NECESSITO?

Una estació meteorològica ofereix moltes possibilitats d’ús, tant a nivell professional com particular. Disposar d'una estació meteorològica permet saber, a temps real, infinitat de variables que determinen la situació meteorològica del moment en un punt determinat. Això no obstant, per obtenir un resultat òptim s'han de tenir en compte diversos factors que determinaran quina és l'estació meteorològica que necessitem.
10 NOV

PAUTES PER A LA INSTAL·LACIÓ D’UNA ESTACIÓ METEOROLÒGICA

Tens una estació meteorològica i no saps com muntar-la? T’ensenyem els passos per instal·lar la teva estació de manera ràpida i eficient. Aquestes són les recomanacions bàsiques per col·locar la teva primera estació meteorològica i aconseguir bones dades climàtiques de la teva localitat.

21 JUL

REQUISITS PER CONSIDERAR UNA ONADA DE CALOR

Ens trobem dins de la canícula estival, que s’allarga des del 15 de juliol fins al 15 d’agost i que estadísticament, és l’època on s’enregistren les temperatures més elevades de tot l’any. No sempre succeeix així, ja que com en tot, sempre hi ha algunes excepcions, però a trets generals, en aquests 30 dies a Espanya és quan s’assoleixen els registres més extrems. A continuació es parlarà de les onades de calor, un dels fenòmens estrella de l’estiu en aquestes latituds, i que ha de complir una sèrie de condicions per a que així es pugui considerar. 

05 JUL

BOTIGA DE VENDA D'ESTACIONS METEOROLÒGIQUES

Et donem la benvinguda a la nova botiga virtual especialitzada en estacions meteorològiques i instruments astronòmics TAIKOMETEOROLOGIA!

A la nostra botiga en línia hi trobaràs múltiples aparells meteorològics i astronòmics, a més d'accessoris, instruments de precisió, programaris... Tenim els millors instruments per a llars i per a empreses. A més, disposem de servei d'atenció a client i d'assessorament a només una trucada de distància, transport, muntatge, instal·lació i postvenda, per part d'un equip d'especialistes molt professional.

01 JUNY

PRIMAVERA METEOROLÒGICA 2021

Ahir dia 31 de maig va finalitzar el que es coneix com a primavera meteorològica, que correspon als mesos de març, abril i maig. Com s’ha comportat aquest any 2021? Doncs molt irregular, amb constants canvis de temps. No hem encadenat més d’una setmana consecutiva amb la mateixa massa d’aire, passant de vents del sud, al nord, però sense oblidar-nos dels ponents i llevants. Sens dubte, hi ha hagut fenòmens per tots els gustos, però amb dades curioses que a continuació s’explicaran.

07 MAIG

QUÈ SÓN ELS HALOS SOLARS?

La natura ens regala contínuament imatges espectaculars, mostrant la seva bellesa en esplendor. De vegades, només cal que feu una petita mirada al cel per descobrir formes úniques, com ara els efectes òptics. D'un d'ells parlarem en aquest article, concretament l'halo solar.
INFORMACIÓ I PROTECCIÓ DE DADES. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimación: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i demés drets a info@taikometeorologia.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat
Contacte

CONTACTI SENSE COMPROMÍS