Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Notícies

Tornar
METEOROLOGIA I EMPRESES, UNA RELACIÓ D'AMISTATMETEOROLOGIA I EMPRESES, UNA RELACIÓ D'AMISTAT
METEOROLOGIA I EMPRESES, UNA RELACIÓ D'AMISTATMETEOROLOGIA I EMPRESES, UNA RELACIÓ D'AMISTAT

METEOROLOGIA I EMPRESES, UNA RELACIÓ D'AMISTAT

21-12-2020

A TAIKOMETEOROLOGIA incorporem la variable "meteo" com a avantatge competitiu en els negocis, però combinem les noves tecnologies -com la intel·ligència artificial o aplicacions i pràctiques innovadores- amb el factor humà.

Febrer del 2017. Són les 10 de la nit, està caient la tercera nevada de l'hivern a Barcelona. Sona el telèfon, ens crida el responsable d'una important empresa de serveis de la ciutat, estan preocupats per la nevada, la pregunta és molt clara: quantes màquines llevaneu necessiten per netejar els accessos a la part alta de la ciutat? Les traiem de dubtes amb una resposta clara i concisa.

Gran nevada a Barcelona el 8 de Març del 2010

Novembre de 2018. A mig matí vam rebre una trucada de el director d'una coneguda pista d'esquí del Pirineu. Dimecres han de transportar en helicòpter un transformador a la cota 2500 de l'estació; tindran condicions favorables per a la seva execució? Els hi responem que no ho facin el dimecres, ja que el vent serà molt intens en aquesta cota, millor el dijous, que tindran unes condicions molt més favorables.

Pic del Tesol

A mitjans de setembre ens telefonen els responsables d'una empresa de cava amb vinyes en extenses zones de nord d'Espanya. La pregunta és directa: si els assegurem que en dotze dies no plourà sobre les vinyes que posseeixen a la Rioja, tindran la collita de segle. La resposta és favorable i l'alegria que percebem en els seus comentaris ens satisfà.

Podríem continuar explicant molts exemples més en què la predicció meteorològica juga un paper fonamental per al bon funcionament d'una empresa i, el més curiós, en sectors tan diferents com (posem exemples de sectors amb exemples reals):

 • Marítim. Amb una setmana d'antelació avisem a un determinat Port que les onades arribaran als 3,5 metres, així tenen temps d'avisar els propietaris dels vaixells per traslladar-los a una altra zona, ja que les onades podrien sobrepassar el dic i provocar danys a les embarcacions

Temporal marítim

 • Agrícola. Avisem dels cops de calor, d’onades de fred, de ventades o d’altres fenòmens adversos, perquè els clients prenguin mesures i protegeixin els seus cultius. O durant la verema se'ls avisa amb antelació de pluges que poden entorpir la recol·lecció de raïm, estalviant el personal que aquest dia no podria treballar. També realitzem prediccions per a tots els països del continent europeu, les empreses espanyoles que exporten els seus productes alimentaris, sabran si es consumiran més o menys en funció de la temperatura. Una setmana amb molta calor consumiran per exemple molta fruita, si a la següent hi ha una entrada freda, el consum baixarà i així podran organitzar els seus estocs.

 • Audiovisuals, rodatges de pel·lícules o espots publicitaris. Una marca de cotxes volia realitzar un espot a les Rías Baixas gallegues un diumenge, necessitaven sol però amb una setmana d'antelació els hi vam dir que plouria, així que van canviar tota la logística per a realitzar l'espot dilluns, quan esperàvem sol i temps agradable.

 • Sector energètic. Realitzem prediccions a curt, mitjà i llarg termini, de pluges, vent i sol, per conèixer la disposició i generació d'energia hidroelèctrica, eòlica i solar. També les prediccions a un mes vista, setmana per setmana, ajuden a conèixer el consum d'energia, en funció de l'evolució de la temperatura. Tenir la informació meteorològica ajuda a la fixació del preu del kilowatt.

 • Serveis municipals. Asfaltat de carreteres o carrers. Avís de tempestes o pluges intenses. A la tardor, després de forts vents, les fulles dels arbres poden obturar el clavegueram. Si poc després venen pluges intenses, la possibilitat d'inundacions augmenta. Fins i tot podem indicar la direcció exacta del vent, l’acumulació de fulles a les voreres i quan és millor netejar-les, per exemple, si hi ha un interval de temps sense vent.

 • Oci i temps lliure. Quantes vegades hem recomanat no fer una excursió o un viatge ja que el temps no acompanyaria. És millor no ser impacient i gaudir de l'excursió o del viatge sense contratemps ni riscos. Per no parlar dels beneficis que aporta una bona informació amb temperatura, humitat i vent a diferents cotes a les pistes d'esquí. O com poden augmentar els visitants a un museu en un dia plujós d'agost.
Nau industrial
 • Refrescos. Una coneguda marca d'aigua mineral necessita conèixer la temperatura a un mes vista, setmana per setmana, en diferents zones d'Espanya, ja que el consum pot variar molt en funció de les variacions tèrmiques. També el consum de begudes refrescants varia substancialment depenent de si fa calor o refresca, també amb les begudes calentes.
 • Alimentació. Aquí hi podríem posar molts exemples. Un que pot sorprendre: una empresa de Supermercats necessita saber cada dilluns si dissabte que ve plourà. La gent va molt menys a aquest tipus d'establiments si plou els dissabtes, així que les empreses poden jugar amb els seus estocs.

 • Companyies d'assegurances. A part de disposar d'un Servei d'informació en temps real de caiguda de llamps i la seva predicció, gràcies a col·laborar amb l'empresa Météorage de Météo France, podem indicar quines zones es veuran més afectades per fenòmens severs. A l'estiu, les tempestes que afecten determinades zones de litoral mediterrani arriben acompanyades de vents de nord-oest amb pluges torrencials. Per exemple, les portes o les finestres orientades a ponent o al nord tindran més filtracions que no pas les del sud.

 • Parcs d'atraccions. Anunciant amb prou temps l'arribada de forts vents o la caiguda de llamps, és possible preveure el risc i garantir la seguretat de treballadors i clients, així com del conjunt de béns i immobles.

Tempesta elèctrica

 • Sector de la moda. Els dies plujosos redueixen la despesa de les botigues físiques, però augmenten les vendes telemàtiques. A més, saber el temps que farà a quinze dies vista permet tenir en els punts de venda els assortits d'estoc apropiat i situar les peces adequades en les zones de major visibilitat. Això comporta un augment de vendes, així com una millor gestió dels estocs en els punts de venda i en els magatzems de distribució.

 • Casaments i esdeveniments. Sense comentaris: com canvia una celebració d'aquest tipus amb vent i pluja o amb sol? Amb més de quinze dies d'antelació ja podem indicar la situació prevista, així que tenen prou temps per organitzar-ho de la forma més convenient i sense contratemps sorpresa.

Casament i pluja

La meteorologia afecta els negocis en un dels seus punts clau: la presa de decisions per part del "líder" o la persona responsable de l'empresa. Una decisió correcta, gràcies a posseir una bona informació, pot aportar notables beneficis.

Sabia que els fenòmens meteorològics afecten negativament el 70% dels negocis? I que a nivell mundial generen pèrdues milionàries?

A TAIKOMETEOROLOGIA incorporem la variable "meteo" com a avantatge competitiu en els negocis, però combinem les noves tecnologies -com la intel·ligència artificial o aplicacions i pràctiques innovadores- amb el factor humà. Les empreses disposen d'un meteoròleg al seu servei les 24 hores del dia, per descomptat amb el suport de tot l'equip. Al client se l’ha de tranquil·litzar, trobar solucions, que es trobi còmode i satisfet.

L'equip de la nostra empresa està format per físics, geògrafs, meteoròlegs, climatòlegs, informàtics, economistes i advocats, tots amb màsters que aporten una base molt sòlida. Però ja podem tenir molts títols, que si no ens apassiona el que fem i no sabem comunicar els nostres serveis a client, poc avançarem. Aquesta és la raó per la qual l'equip ha estat seleccionat rigorosament... hem de donar el millor servei!

Equip de TAIKOMETEOROLOGIA

Ens trobem amb un repte que no hem de menysprear en absolut: l'escalfament global. Sàpiga que, durant els propers deu anys, els fenòmens severs -com les pluges torrencials, els vents forts, les onades de calor o els incendis- augmentaran tant en freqüència com en intensitat. Ja ho han fet, sobretot, des de la dècada dels 90. Realitzem informes per a grans empreses, sobre l'evolució dels fenòmens dels propers anys; perquè es puguin adaptar, prendre decisions i invertir per no córrer riscos, ja sabem que el barat a la llarga pot sortir car.

I recordi ... la meteorologia pot ser la seva aliada!

 

Alfred Rodríguez Picó

Contacte

CONTACTI
SENSE COMPROMÍS