Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Notícies

Tornar
COM AJUDA LA PREDICCIÓ METEOROLÒGICA A L’AGRICULTURA?

COM AJUDA LA PREDICCIÓ METEOROLÒGICA A L’AGRICULTURA?

18-03-2021
Els fenòmens meteorològics i els efectes del canvi climàtic afecten directament el desenvolupament de les plantes: en la quantitat, la qualitat i el període de cultiu. Qualsevol situació adversa pot conduir a conseqüències negatives pels conreus. Segons l’Organització Meteorològica Mundial, la meteorologia ha d’assessorar a l’agricultura per tal de garantir un aprofitament òptim dels diversos fenòmens meteorològics, a més de procurar-ne la reducció i afectació.

Els fenòmens meteorològics amb més rellevància per l’agricultura són la pluja, la temperatura, la humitat, el vent i la radiació solar. Des de Taikometeorologia efectuem prediccions d’acord amb els requeriments de cada cultiu, per tal que, segons quina sigui l'activitat agrària de cada client, pugui adaptar la planificació en funció del temps.

Vinya
  • "Gràcies a les prediccions amb prou antelació dels fenòmens meteorològics podem programar les feines i obtenir millors resultats en la verema". Joan Esteve, Director tècnic de Viticultura, Codorniu. 
 

Planificació de la producció

Conèixer l’evolució meteorològica hora a hora i cada dia de la setmana permet planificar al detall les activitats a l’aire lliure i prendre decisions de l’ús de recursos. Per exemple, pel que fa als recursos hidràulics, saber que ha de ploure, permet adaptar la programació del reg. D’aquesta manera, s’optimitzen alhora que incrementa l’eficiència. I no només això, conèixer la pluja o el vent també ajuden a planificar l’aplicació de determinats fertilitzants.

  • "A Unió de Pagesos ja fa temps que col·laborem amb l'Alfred, i tenim avaluat que els afiliats i usuaris registrats a la nostra APP valoren molt bé les prediccions setmanals adaptades al món de la pagesia que vam encarregar a la seva empresa. No és el mateix que et diguin "demà ja no plourà" que "demà és mal dia encara per entrar al tros amb el tractor". Joan Caball, Coordinador nacional d'Unió de Pagesos de Catalunya.
En aquest sentit, l’Agrometeorologia relaciona les condicions meteorològiques amb els processos de producció agrícoles. Des de Taikometeorologia efectuem butlletins diaris amb informació de les variables més rellevants per l’agricultura, com la pluja, la temperatura o el vent. A més, s’acompanyen de comentaris explicatius i adaptats als requeriments de cada client.
 

Prevenció de riscos

La variabilitat climàtica, juntament amb el canvi climàtic o escalfament planetari, comporten amb freqüència situacions meteorològiques adverses -com les gelades, les sequeres, els forts vents o les calamarsades-, susceptibles de posar en perill collites senceres, la realització de treballs, materials i infraestructures, etcètera. L’agricultura depèn del la meteorologia, de la terra i de l’aigua, per tant els fenòmens adversos n’alteren la producció i els preus. A més, cada fenomen afecta els cultius de manera diferent i poden derivar en conseqüències molt diverses.

Segons la Food and Agriculture Organization (coneguda com a FAO, de les nacions unides), l’agricultura és particularment vulnerable pels desastres naturals, que afecten especialment a la producció i al creixement agrari.

calamarsa
  • “El millor de TAIKO és que quan hi ha algun fenomen excepcional que pot afectar la nostra activitat, ens avisen personalment” i “Les prediccions que ens arriben a través de l’APP, són molt encertades” Mercè Arnó, Viversa.
Per la prevenció de riscos, és important disposar d’un bon coneixement del territori. Gràcies a l’anàlisi de geògrafs, físics i meteoròlegs, és possible disposar d’un exhaustiu seguiment dels fenòmens adversos i avisar als clients en cas d’alerta.
 

Previsió de les tendències

La meteorologia és important per la producció agropecuària, i no només a curt termini. La meteorologia informa de les tendències esperades pels mesos vinents. Preveure la producció del cultiu a un, dos o tres mesos vista, ajuda a incrementar la competitivitat i a millorar la qualitat de les produccions. A Taikometeorologia efectuem prediccions a un mes vista, setmana per setmana i tendències a tres mesos vista o estacionals.

Aquesta informació permet pronosticar, per exemple, el consum de fruites pels mesos d’estiu als països importadors: com més calorós, més consum de fruita. Així doncs, les tendències meteorològiques també informen del funcionament del mercat agrari.
 
  • "TAIKOMETEOROLOGIA ens ajuda a decidir quan tractar la vinya i les dates de la verema", Miquel Salarich, Cap d’Adquisicions - Director de compres de vins, Freixenet
llamp

En definitiva, els camps d’acció de TAIKOMETEOROLOGIA es basen en l’anàlisi de les variables meteorològiques. Ajudem als professionals de l’agricultura i la ramaderia. Treballem per petites unitats de producció, tant agrícoles com ramaderes.  Per tant, la tasca de TAIKOMETEOROLOGIA és la de facilitar informació meteorològica i climàtica, per a planificar els sistemes de producció.
 
 L'equip de TAIKOMETEOROLOGIA 
Contacte

CONTACTI
SENSE COMPROMÍS