Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Notícies

Tornar
7 CONSELLS PER ACONSEGUIR UN MÓN MÉS SOSTENIBLE

7 CONSELLS PER ACONSEGUIR UN MÓN MÉS SOSTENIBLE

26-04-2021
El passat 22 d'Abril es commemorava el dia de la Terra, celebració que busca donar visibilitat als problemes que generen l'impacte humà sobre el planeta i la conservació del medi ambient. Paraules com “emergència climàtica” o “crisi ambiental” es repeteixen contínuament, però, com podem posar el nostre granet de sorra per a salvar el planeta? Des de TAIKOmeteorologia et donem 7 idees senzilles per a ajudar des de casa, continua llegint.
 
Escalfament global o canvi climàtic?
 
Un afecta l'altre, però, quina és la veritable diferència? La veritat és que es relacionen entre ells: s'ha demostrat que des de mitjans del segle XX la Terra s'està escalfant a un ritme sense precedents, i això accelera un canvi en el clima. Un dels últims informes de l'IPCC (Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic), afirma que “és extremadament probable que la influència humana hagi estat la causa dominant d'aquest escalfament global”. Així que és hora d'actuar, revertir el problema i ajudar al planeta.
 


Quins són els efectes d'aquest canvi?
 
El canvi climàtic que estem vivint es manifesta amb un augment en les temperatures globals, una pujada en el nivell de la mar, un canvi en els patrons de les precipitacions i una expansió dels deserts subtropicals. En els últims anys ja es comença a apreciar, però ens afectarà amb fenòmens meteorològics extrems més freqüents: onades de calor, sequeres, pluges torrencials i fortes nevades. S'espera que l'escalfament sigui més gran a la terra que als oceans, encara que amb una contínua reculada dels glaciars, el permafrost i la banquisa. Entre els seus impactes humans significatius s'inclou l'amenaça a la seguretat alimentària per la disminució del rendiment de les collites i la pèrdua d'hàbitat per inundació.

 
Idees fàcils per a ajudar a millorar la salut del planeta:
 
Si t'estàs preguntant com pots ajudar en el teu dia a dia, et deixem aquests tips perquè comencis a posar-los en pràctica des d'avui mateix:
 
  1. Menja aliments que siguin sostenibles, augmenta els ingredients vegetarians, ja que es destinen més recursos per a l'obtenció de carn que per al creixement de les plantes.
  2. Evita el paper: paga les teves factures en línia o amb telèfon mòbil. Menys paper són més boscos.
  3. Saps que si la fruita té un aspecte estrany acostuma a acabar a les escombraries? Compra-la.
  4. Dona el que no utilitzes: roba, llibres, mobles...
  5. Menjar per emportar? Està bé, però agafa menys tovallons de paper (de fet, només els que necessitis!)
  6. Implica't en el consum eficient d'energia tant a casa com a la feina: ajusta el termòstat de la calefacció i la refrigeració. Recorda que la temperatura de confort ideal oscil·la entre els 19 °C i els 21 °C.
  7. A més d'ajudar, vols estalviar? Instal·la panells solars a casa.
 
L'emergència climàtica és una realitat, ja no pot esperar, necessitem actuar des d'avui mateix. Des de TAIKOmeteorologia treballem cada dia amb prediccions que permeten als nostres clients millorar les seves decisions i la seva eficiència energètica, t'ajudem?
Cintia Cepero,
TAIKOMETEOROLOGIA, S.L.

 
Contacte

CONTACTI
SENSE COMPROMÍS